Skip to content

I FRESKËT QË NGA VITI 1961–HISTORIA E SPRITE

SPRITE ËSHTË PIJA FRESKUESE LIDER NË BOTË ME SHIJE LIMONI DHE LIMONI JESHIL TË ATHËT. AJO SHITET NË MË SHUMË SE 190 SHTETE DHE RENDITET SI PIJA FRESKUESE NR. 3.

1961

NJIHU ME PIKAT TONA

Sprite prezantohet në treg me shishen e famshme me bulëza me ngjyrën jeshile. “Shijo Athësinë” ishte slogani i parë.

1974

ÇFARË ËSHTË NJË "LYMON"*? *"Lymon" është një fjalë për të përshkruar praninë e limonit dhe limonit jeshil të athët

Slogani “Sprite. Shijon si një Lymon"

1987

FUSHATA E RE

Fushata e re “Më Pëlqen Sprite te Ty”.

1990

NJË KUKULL ME FAT

Kukulla “Lymon me Fat” shfaqet për herë të parë për Sprite.

1994

BINDU

Fushata pasuese “Bindju Etjes Tënde”

1994

NDESHJET NBA

Sprite bëhet pija freskuese zyrtare e NBA

1995

SPRITE NË SHQIPËRI

Sprite prodhohet për herë të parë në Shqipëri në vitin 1995 nga Coca-Cola Bottling Shqipëria.

1996

PIKAT PLASTIKE

Sprite prezanton shishen plastike me bulëza.

2003

REMIX

Hidhet në treg Sprite me shije tropikale, Sprite Tropical Remix. Emri i markës vjen nga DJ, të cilët i marrin këngët hit dhe i ripunojnë, ose i miksojnë duke i shtuar tempin dhe ritmin personal.

2003

SPRITE + LEBRON

LeBron James, fenomeni i ri i basketbollit, që në fillim bashkon forcat me Sprite